luni, 20 mai, 2024

Poliția și DIICOT Buzău au anihilat o rețea de proxeneți cu legături în mai multe județe. Descinderi la această oră

Poliția și DIICOT Buzău au anihilat o rețea de proxeneți cu legături în mai multe județe. Descinderi la această oră

Facebook
Twitter
Email
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău și procurorii DIICOT efectuează șapte percheziții, pe raza a trei județe, la locuințele membrilor unei grupări infracționale, care ar fi obținut aproximativ 400.000 de euro, prin trafic de persoane și proxenetism. Cinci persoane au fost conduse la audieri.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău  și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău efectuează șapte percheziții domiciliare în județele Prahova, Dâmbovița și Vaslui.
 
Perchezițiile vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și proxenetism.
 
La activități participă și polițiști din cadrul BCCO Prahova și SCCO Vaslui, precum și jandarmi.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2016, cinci persoane din județul Prahova, cu vârste cuprinse între 24  și 46 de ani ar fi racolat trei victime, femei din județele Buzău,  Prahova și Vaslui, pe care le-ar fi transportat în Grecia, Elveția și Germania.
 
Aceștia ar fi determinat victimele să practice prostituția atât prin inducere în eroare, cât și prin ameninţări şi acte de violenţă.
 
În urma exploatării sexuale a victimelor, membrii grupării ar fi obținut aproximativ 400.000 de euro.
 
Cei cinci vor fi conduși la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.